AstraZeneca

Luvut ja faktat

AstraZeneca maailmalla

AstraZenecan toimintaa ohjaa ennen kaikkea sitoutuminen potilaiden elämänlaadun parantamiseen. Olemme keskittyneet vastaamaan vakavien terveysongelmien kanssa kamppailevien ihmisten tarpeisiin. Haluamme toimittaa lääkkeitä saataville entistä laajemmin, tutkia ja kehittää tulevaisuuden hoitomuotoja ja yhdistää voimamme alan muiden toimijoiden kanssa sairauksien vastaisessa taistelussa.

 • AstraZeneca on maailmanlaajuinen innovaatiovetoinen biofarmasiayritys. Yrityksen toiminta on keskittynyt terveydenhuoltoalan merkittäviä haasteita ratkaisevien reseptilääkkeiden tutkimukseen ja kehitykseen, valmistukseen ja markkinointiin.
 • Asiantuntemuksemme kattaa lääkkeen koko elinkaaren, ja tunnemme hyvin sekä pienmolekyyliset lääkeaineet että biologiset lääkkeet. Tämän ansiosta voimme etsiä ratkaisuja toistaiseksi vastaamattomiin lääketieteellisiin tarpeisiin.
 • Tiede ja potilaat ovat kaiken toimintamme keskiössä, ja olemme keskittäneet osaamisemme ja resurssimme sellaisille terapia-alueille, joiden kehitykseen voimme vaikuttaa eniten.
 • Toimintamme keskittyy pääasiallisesti syöpiin, sydän- ja verisuonitauteihin, aineenvaihduntasairauksiin sekä hengitystie-, tulehdus- ja autoimmuunisairauksiin. Lisäksi etsimme aktiivisesti yhteistyökumppaneita ja -mahdollisuuksia tartuntatautien ja neurotieteiden aloilta kohdennettujen sijoitusten avulla.
 • Yrityksessä on maailmanlaajuisesti noin 50 000 työntekijää. Heistä 13 prosenttia on Isossa-Britanniassa, 31 prosenttia Manner-Euroopassa, 29 prosenttia Pohjois-, Etelä- ja Väli-Amerikassa ja 27 prosenttia Aasiassa, Afrikassa ja Australaasiassa.
 • Tutkimustoimintamme kattaa kolme mannerta, ja sijoitamme uusien ja innovatiivisten seuraavan sukupolven lääkkeiden tutkimukseen ja kehitykseen vuosittain yli 4 miljardia dollaria.Tuotteitamme valmistetaan 16 maassa. Olemme sitoutuneet takaamaan lääkkeiden luotettavan saatavuuden kaikkialla, missä niitä tarvitaan.
 • Yritys toimii yli 100 maassa, ja sen lääkkeitä käyttävät miljoonat potilaat kaikkialla maailmassa.
 • Yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli noin 28 miljardia dollaria ja markkinaosuus 38 prosenttia Yhdysvaltain, 23 prosenttia Länsi-Euroopan, 21 prosenttia kehittyvien markkinoiden ja 18 prosenttia muun maailman markkinoista.
 • Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lontoossa ja päätutkimuskeskus Ruotsin Södertäljessä.
 • AstraZeneca syntyi vuonna 1999 ruotsalaisen Astra AB:n ja brittiläisen Zeneca Group PLC:n fuusion tuloksena. Tänä päivänä AstraZenecan osake on noteerattu Tukholman, Lontoon ja New Yorkin pörsseissä. AstraZeneca-konsernin pääjohtaja on Pascal Soriot.

  Lisätietoja konsernimme verkkosivuilta.

AstraZeneca Suomessa

AstraZeneca on Suomen 10. suurin lääkeyritys. Vuonna 2012 tuotteidemme osuus Suomen lääkemarkkinoista oli 3,6 prosenttia ja tukkuhintainen myynti 76,8 miljoonaa euroa. Työllistämme Suomessa 45 henkilöä ja toimipisteemme sijaitsee Espoon Perkkaalla. Suomen AstraZenecan toimitusjohtaja on Tero Oinonen.