AstraZeneca PLC - Neljännen vuosineljänneksen ja koko vuoden 2012 tulos

tiistai, 5 maaliskuu 2013

Yhtiön koko vuoden taloudelliseen tulokseen heijastuu useiden valmisteidemme patenttien umpeutuminen. Kiinteän vaihtokurssin (CER) mukaan laskettuna myynti laski 15 % ja osakekohtainen tuotto (Core EPS) 9 %.

Brilinta/Brilique, Symbicort, Faslodex, Onglyza ja Iressa jatkavat kasvuaan samalla kun diabetes-allianssimme vahvistuu Amylin-tuotevalikoiman ja Euroopan Forxiga-myyntiluvan myötä.

Yhtiö järjestää 21.3.2013 Capital Markets –päivän kertoakseen tulevasta strategiastaan.

Koko vuoden myynti laski 15 % (CER) $27 973 miljoonaan.

  • Vuosituloksen laskun ensisijaisia syitä olivat useiden valmisteidemme patenttien umpeutuminen ja Astra Techin ja Aptiumin myynti.
  • Symbicortin, Faslodexin, Onglyzan, Iressan, Brilintan/Briliquen ja Seroquel-depottablettien yhteinen myynnin kasvu (CER) vuonna 2012 oli $600 miljoonaa.

Koko vuoden osakekohtainen tuotto laski 9 % ollen $6,41 (CER).

  • Vuoden 2012 osakekohtainen tuotto hyötyi $470 miljoonaa ($0,37) kahdesta erillisestä verotukseen liittyvästä seikasta vuoden aikana. Nexium-käsikauppaoikeuksista saadut myyntitulot myötävaikuttivat osakekohtaiseen tuottoon $0,16:n arvosta.

Koko vuoden raportoitu osakekohtainen tuotto laski 29 % (CER) ollen $4,99. Lasku heijastaa Astra Techin myynnistä johtuvaa $1,08:n osakekohtaista etua vuodelta 2011 ja vuoden 2012 suurempia uudelleenjärjestelykustannuksia.

Neljännen vuosineljänneksen myynti laski 15 %; osakekohtainen tuotto nousi 1 % alentuneiden liiketoimintakustannusten johdosta (ml. tuotekehityksen merkitsevästi pienemmät immateriaaliset arvonalennukset) ja Ruotsin yritysverotuksen alenemisen seurauksena tapahtuneista suotuisasta laskennallisen verovelan tarkistuksesta ($230 miljoonaa).

Hallitus on julkistanut toisen osakekohtaisen $1,90 väliosingon, minkä johdosta koko vuoden osinko oli $2,80. Tämä on progressiivisen osinkopolitiikan mukainen ratkaisu.

Yhtiö odottaa keskisuurta tai suurta myynnin laskua (CER) vuodelle 2013. Koska liiketoimintakustannusten odotetaan olevan hieman suuremmat kuin vuonna 2012 (CER), osakekohtainen tuotto tulee pienenemään myyntiä merkitsevästi enemmän.

Konsernijohtaja Pascal Soriot kommentoi tuloksia sanoen: ”Vuoden 2012 taloudellinen tuloksemme heijastaa merkitsevien patenttien umpeutumisen ajanjaksoa ja haasteellista maailmanlaajuista markkinatilannetta. Kohtaamistamme haasteista huolimatta olen innostunut AstraZenecan perusvahvuuksista, jotka tulevat olemaan avainasemassa palauttaessamme yhtiön kasvun ja saavuttaaksemme tieteellisen johtoaseman samalla kun säilytämme maineemme taloudellisesti kurinalaisesti toimivana yrityksenä. Uskon vakaasti, että meillä on valmisteet, tiede, tuotekehitysputki ja henkilöstö, jotka luovat muista erottuvaa, pitkän aikavälin arvoa potilaille ja osakkeenomistajille. Sekä uusi johtoryhmämme että minä odotamme näiden teemojen täsmentyvän maaliskuussa järjestettävän Capital Markets –päivän aikana.”

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tero Oinonen, AstraZeneca Finland, puh. +46 70 154669 sekä www.astrazeneca.com


Non_TA_specific_37114

Viimeisimmät lehdistötiedotteet ja uutiset medialle: