Terapia-alueemme



Sydän- ja verisuonitaudit, diabetes ja munuaissairaudet

AstraZenecalla on kunnianhimoinen tavoite murtaa perinteinen ajattelutapa sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen sekä munuaissairauksien hoidossa. Pyrkimyksemme on kehittää potilaskeskeinen lähestymistapa, jossa otetaan huomioon riskitekijöitä, jotka ovat yhteisiä näille kolmelle erilliselle, mutta usein toisiinsa kytkeytyville sairauksille. Kullakin tutkimusalueella yritämme vähentää sairastuvuutta, elinvaurioita ja kuolleisuutta.

 

Syöpätaudit

Haluamme olla syövänhoidon eturintamassa ja tavoitteemme on määritellä uudelleen miten syöpää hoidetaan. Seuraamme tiedettä kehittääksemme parhaita mahdollisia lääkevalmisteita. Pitkäjänteisen tutkimustyön tuloksena olemme luoneet yhden alan monipuolisimmista lääkeportfolioista ja lääkkeiden tutkimusohjelman. Pyrkimyksemme on kehittää lääkevalmisteita, jotka ensisijaisesti tuhoavat syöpäsoluja taudin kaikissa vaiheissa. Toivomme, että syövän monimutkaisuuden ymmärtäminen auttaa meitä kehittämään parempia lääkevalmisteita.

 

Hengitystie- ja immunologiset sairaudet

Hengitystiesairaudet ovat suuri taakka sekä potilaille että yhteiskunnalle. Maailman terveysjärjestön (WHO) 2020 tilaston mukaan keuhkoahtaumatauti (COPD) on maailman kolmanneksi suurin kuolinsyy ja arviolta 300 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti kärsii astmasta. AstraZeneca on yli 40 vuoden ajan tutkinut hengitystiesairauksia ja vuosikymmenien ajan olemme kehittäneet lääkkeitä, jotka auttavat potilaita. Siitä lähtien kun ensimmäinen keuhkoputkia laajentava lääkkeemme tuli saataville, tutkijamme ovat jatkaneet työtä parantaakseen astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastavien potilaiden hoitoa sekä elämänlaatua kehittämällä kohdennettuja inhalaatiohoitoja, innovatiivisia yhdistelmähoitoja, lääkinnällisiä laitteita ja biologisia lääkevalmisteita.

 

Muut terapia-alueet ja rokotteet

Kolmen keskeisen terapia-alueen lisäksi meillä on lääkkeitä muillakin terapia-alueilla sekä myös rokotteita. Lisäksi työskentelemme yhdessä kumppanien kanssa autoimmuunisairauksien, infektioiden, neurotieteiden ja gastroenterologian alueilla.