AstraZeneca lahjoittaa yhdeksän miljoonaa kasvomaskia terveydenhuoltohenkilöstön työn tueksi maailmanlaajuisessa COVID-19-taudin vastaisessa taistelussa

24. maaliskuuta 2020

Italia sai ensimmäiset toimitukset maaliskuussa

Entistä enemmän voimavaroja keskitetään nyt COVID-19-taudin diagnostisiin testeihin

AstraZeneca lahjoittaa yhdeksän miljoonaa kasvomaskia eri maiden terveydenhuoltohenkilöstön tueksi uuden koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen COVID-19-pandemian vastaisessa työssä. AstraZeneca kartoittaa suurimmassa tarpeessa olevia maita yhteistyössä Maailman talousfoorumin COVID Action Platform -verkoston kanssa, joka on muodostettu Maailman terveysjärjestön (WHO) tuella. Italia sai ensimmäiset toimitukset tällä viikolla ja muut maat myöhemmin.

Näiden lahjoitusten lisäksi AstraZeneca tehostaa diagnostisen testauksen kapasiteettinsa kehittämistä, jotta seulontaa voidaan tehdä entistä suuremmassa mittakaavassa. Yhtiö tukee myös julkishallinnollisia toimijoita ja auttaa nykyisten seulontaohjelmien testaustoiminnan täydentämisessä. AstraZeneca haluaa varmistaa lääkkeiden häiriintymättömän toimituksen potilaille tekemällä seulontoja koko valmistus- ja jakeluverkostonsa työntekijöille.

AstraZenecan toimitusjohtaja Pascal Soriot kertoo: "Ajatuksemme ovat ensisijaisesti tästä maailmanlaajuisesta pandemiasta kärsivien sekä heitä hoitavien terveydenhuollon työntekijöiden luona. Yhtiönä olemme asettaneet tärkeimmäksi tehtäväksemme jakaa tieteellistä asiantuntemustamme tekemällä yhteistyötä kansainvälisten terveysviranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Olemme päättäneet tehdä tämän maskilahjoituksen samalla kun yhä tehostamme työtämme COVID-19-taudin diagnostisen testauksen ja hoidon hyväksi."

Yhdeksän miljoonan maskin valmistus- ja jakelijamaa on Kiina, jossa AstraZenecan johtava asema ja vahvat yhteydet maan terveydenhuoltojärjestelmään ja tehdasteollisuuteen ovat auttaneet järjestämään tämän laajan ja nopeasti etenevän hankkeen.

COVID-19-epidemian alusta asti AstraZeneca on jo lukuisia kertoja antanut taloudellista apua sekä lääke- ja henkilönsuojainlahjoituksia terveysjärjestöille Kiinassa ja monissa muissa maissa.

AstraZeneca

AstraZeneca on maailmanlaajuinen tiedevetoinen biofarmasiayhtiö, joka on erikoistunut keksimään, kehittämään ja tuomaan markkinoille reseptilääkkeitä pääasiassa kolmelle terapia-alueelle – syövänhoitoon, sydän- ja verisuonitautien, munuais- ja aineenvaihduntasairauksien sekä hengityselinsairauksien hoitoon. AstraZenecan päätoimipaikka sijaitsee Cambridgessä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Yhtiö toimii yli 100 maassa, ja sen innovatiiviset lääkkeet ovat käytössä miljoonilla potilailla eri puolilla maailmaa.

 

FI-5775-04-2020